Dostava u roku 1-3 radnih dana.

Besplatna Dostava za narudžbe iznad 200 kuna.

100% garancija na zadovoljstvo.

Podrška: (Pon - Pet: 8.00 - 16.00) 01 353 5434

Blog

Što je zapravo kolagen, zašto nam je potreban, na koji način ga unosimo?

Pitate se što je kolagen?

Kolagen je protein. Kolagen čini skoro 30% svih proteina u tijelu i stoga je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu.

Kolagen se nalazi u koži, hrskavici, kostima, mišićima i tetivama i u svim vezivnim tkivima, jer su kolagenska vlakna glavni gradivni elementi unutar staničnog prostora vezivnog tkiva. To znači da stanicama daje fleksibilnost, podršku i brigu za stabilnost tkiva.

Kako djeluje kolagen?

Postoji nekoliko vrsta kolagena koji se razlikuju u strukturi. Za kožu je najvažniji kolagen tipa I budući da je najzastupljeniji u koži. Kolagen I je zapravo "alfa i omega" zdravog izgleda kože. Ako se dovoljno proizvodi, pobrine za snagu, elastičnost i sjaj kože.

Na žalost, nakon dobi od 25 godina, sinteza kolagena u tijelu počinje opadati. Njegov sadržaj može se smanjiti za čak 30% do 45. godine starosti. Vanjski učinci ovog procesa su izraženije bore, grube linije i suha koža.

Srećom, ne ovisimo samo o vlastitoj proizvodnji kolagena. Također možemo uživati u hrani i tako očuvati vitalnost tkiva - kože, noktiju, kose i usana.

Pitate se jel uopće važno, kakav kolagen koristim?

Kolagena u prehrambenom obliku je bezbroj.Problem je u tome što u mnogim slučajevima kolagen u dodacima prehrani nije uvijek pravo rješenje za ono što želimo postići.

Većina kolagena na tržištu je proizvedena iz govedine, ali sve više ljudi ne konzumira proizvode tog izvora. Problem kravljeg kolagena je također često niska cijena, koja također može biti povezana s nižim sadržajem kolagena i većim udjelom masti. Negativne posljedice lošeg kolagena mogu također uključivati nečistu kožu i povećan unos kalorija.

Alternativa je morski kolagen. Mnoge studije su pokazale da ima istu snagu kao i goveđi kolagen. Ali prije nego se odlučite za kupnju kolagena, saznajte zašto je najbitnija značajka kolagena da je hidroliziran.

Apsorpcija kolagena ovisi uglavnom o bioraspoloživosti aktivnih sastojaka. Manje topljivi aktivni sastojci apsorbiraju se gore od topivih, pa je važno uzeti takve tvari u obliku s većom topljivošću.

Studije o učinkovitosti hidroliziranog kolagena pokazale su da se čestice hidroliziranog kolagena dobro apsorbiraju. Za usporedbu: apsorpcija hidroliziranog kolagena u obliku dodatka prehrani je 90%, a apsorpcija kolagena iz hrane je oko 27%, odnosno tri puta manja.

Kako možete povećati snagu kolagena?

S vitaminom C! Kod konzumiranja najkvalitetnijeg, hidroliziranog kolagena, tijelo povećava sadržaj određenih aminokiselina potrebnih za proizvodnju kolagena. Da bismo osigurali proizvodnju vlastitog kolagena, potrebna nam je i dovoljna količina vitamina C. Redovito uzimanje dijetetskih dodataka koji sadrže vitamin C i kolagen, koža iz dana u dan, čak i u dubljim slojevima, postaje čvršća, elastičnija, nahranjena.

Kako postići učinkovite rezultate?

Kažu da je potrebno nešto strpljenja. Pa, kad pijete kolagen, preporučujemo dosljednost. Kao i kod sporta, potrebna je svakodnevna rutina.

Recept za lijepu kožu i vidljive rezultate sastoji se od:

  • Svakodnevno uzimanje : kažu da čovjek nakon 77 dana stvara novu naviku. Ako prvi put uzmete kolagen tjedan dana, pa onda nekoliko dana zaboravite, pa opet malo koritite ... Naravno, trgovac će biti odgovoran za prodaju kolagena, vaše iskustvoneće biti najbolje i rezultati neće biti vidljivi u tolikoj mjeri kao što ste htjeli. Stoga vam preporučamo koristite kolagen najmanje tri mjeseca zajedno, a onda sami procijenite realne učinke.  

SAVJET: "Stavim kutiju na mjesto gdje doručkujem ujutro i nakon doručka uvijek popijem svoju čašu tog ukusnog kolagenskog napitka. Ljeti je super s kockom leda, svježim listom mente." 

  • Vrhunska kvaliteta kolagena - proizvod iz naše UNDO linije sadrži patentirani oblik hidroliziranog kolagena s dodanim antioksidantima - borovnicu i vitamin C, tako da ne morate brinuti da stvar neće djelovati.

UNDO kolagen sadrži Naticol® s 99,8% čistim kolagenskim proteinima, odličan omjer aminokiselina.

Naše tijelo može bolje iskoristiti Naticol® u usporedbi s goveđim kolagenom jer ima 50% više čestica s vrlo niskom molekularnom težinom (peptidi) u usporedbi s goveđim kolagenom. Stoga im je lakše proći kroz crijeva u krvotok ih naše tijelo najlakše iskoristi za izgradnju vlastitog kolagena.

UNDO Collagen Drink je osvježavajući napitak s izvrsnim okusom borovnice

Paket Anti Age Booster - 33 % popusta

Spriječite starenje kože i izgledajte mladoliko!

Snižena cijena: 359,99 kn

Puna cijena: 539,99 kn

× Zatvori
Natrag na blog